Maalämpöpumppu

Aurinkoenergiaa omasta maasta | Mynämäki, Turku, Uusikaupunki, Rauma

Maalämpöpumppu on nykyään varsin suosittu lämmitysratkaisu muun muassa kustannustehokkuutensa ja ympäristöystävällisyytensä takia. Maalämpöpumpun lämmitysvoima perustuu maaperään varastoituneeseen, uusiutuvaan aurinkoenergiaan.

Jotta maaperään varastoitunut lämpö saadaan hyödynnettyä lämmityksessä, kallioon porataan 100–300 metrin syvyinen lämpökaivo. Tehtyyn maalämpökaivoon upotetaan putkisto, joka yhdistetään rakennuksen sisällä olevaan maalämpöpumppuun.

Toinen keino hyödyntää maalämpöä, on kaivaa maahan noin metrin syvyyteen putkisto, joka liitetään maalämpöpumppuun. Energia kerätään putkistolla vastaavalla tavalla kuin kaivossa. Tämä on hyvä ratkaisu esimerkiksi silloin, kun tontilla ei haluta tehdä porauksia paksun maakerroksen takia, tai peltomaata on lähellä käytettävissä.

Thermia-maalämpöpumput

Kalliokaivo Oy tarjoaa ruotsalaiset korkealuokkaiset Thermia-maalämpöpumput ja niiden asennukset. Niitä voidaan käyttää muun muassa omakotitalojen, rivitalojen, vapaa-ajan asuntojen ja teollisuusrakennusten lämmitykseen ja viilennykseen.

Ota yhteyttä!

Lue yleistä tietoa
maalämmöstä »

Maalämpöpumppu

Tarjoamme ratkaisun
maalämpöpumpun
rahoitukseen!

Lue lisää