Maalämpö

Vaihda sinäkin mainioon maalämpöön | Mynämäki, Turku, Uusikaupunki, Rauma

Maalämpö on maaperään varastoitunutta auringon energiaa. Peruskallion sisällä on läpi vuoden 5–8 asteen lämpötila. Maalämpöpumppu kerää tätä energiaa kallioon poratusta lämpökaivosta tai pintamaasta ja siirtää sen talon ja käyttöveden lämmitykseen. Näin lämmitykseen tarvittavasta energiasta saadaan 60–80 % omasta maasta. 

Kalliokaivo Oy myy ja asentaa korkealuokkaisia Thermia-lämpöpumppuja, jotka valmistetaan Ruotsissa yli 50 vuoden kokemuksella. Kalliokaivo Oy on rakentanut yli 900 maalämpöjärjestelmää. Olemme myös mukana maalämpöalan tulevaisuudessa – panostamme kehittämiseen ja koulutukseen.

Maalämpöä moneen kohteeseen

Maalämmöllä voidaan lämmittää esimerkiksi omakotitaloja, kesäasuntoja, rivitaloja sekä teollisuusrakennuksia. Maalämpö sopii sekä uudis- että saneerauskohteisiin. Järjestelmää voidaan käyttää myös huoneiston viilennykseen. Lämmönjaon tulee olla vesikiertoinen.

Palvelumme kattaa koko järjestelmän aina mitoituksesta asennukseen avaimet käteen -periaatteella. Teemme lämpökaivot laadukkaasti ja energiatehokkaasti Poratekin Normilämpökaivon vaatimusten mukaisesti. Toimitamme laitteet ja tarvikkeet asennettuna, sekä huolehdimme laitteiston käyttöönotosta, koulutuksesta ja huoltopalveluista.

Miksi maalämpö?

Nykyään yhä useampi vaihtaa maalämpöön, sillä se on ympäristöystävällinen ja kustannustehokas lämmitysratkaisu. Maalämpöpumpun ansiosta rakennuksen lämmityskustannukset laskevat – maalämmön hyötysuhde on erinomainen verrattuna muihin lämmitysjärjestelmiin. Maalämpö on uusiutuvaa energiaa, maalämpöjärjestelmän hankkiminen on henkilökohtainen ekoteko.

Maalämpöpumppu ei myöskään vaadi suurta tai paloeristettyä tilaa ja laitteet ovat erittäin hiljaisia.

Toimenpidelupa tai toimenpideilmoitus

Maalämpöjärjestelmän rakentaminen saattaa edellyttää toimenpidelupaa tai toimenpideilmoitusta. Asiassa on kuntakohtaisia eroja ja se kannattaa tarkistaa kyseisen kunnan nettisivuilta ja -rakennusjärjestyksestä. Joissakin tapauksissa toimenpideilmoitusta tai -lupaa ei tarvita.

Maalämpö mielessä? Ota rohkeasti yhteyttä!