Lämpökaivot

Lämpökaivot luotettavasti ja laadukkaasti | Mynämäki, Turku, Uusikaupunki, Rauma

Lämpökaivo tuo vakaata ja uusiutuvaa lämpöä maa- ja kallioperästä – sinun kotiisi. Kalliosta saatava energia on puhdasta ja saasteetonta. Lisäksi sitä on saatavissa tasaisesti ympäri vuoden.

Lämpökaivon voi porata lähes kaikille tonteille. Käyttämämme porauskalusto on monipuolista, maastokelpoista ja suunniteltu toimimaan piha-alueita säästäen. Monipuolisen kalustomme ansiosta pystymme työskentelemään myös kapeissa ja ahtaissa kohteissa.

Lämpökaivon mitoitus tehdään aina jokaiseen kohteeseen kiinteistö- ja kulutustietojen perusteella. Mitoitus on erityisen tärkeää koko järjestelmän toimivuuden ja hyötysuhteen kannalta. Olemme olleet aktiivisesti mukana alan tutkimushankkeissa, ja meillä on käytettävissämme hyvät ohjelmistot sekä pitkä kokemus maalämpöjärjestelmien mitoituksesta ja suunnittelusta. Kalliokaivo Oy:llä on Suomen Lämpöpumppuyhdistys ry:n A-sertifikaatti ja Poratekin Master-jäsenyys.

Erityisen huolellisesti teemme jokaiseen maalämpökaivoon pintavesieristyksen ja putkiston koeponnistuksen, jotta kaivon rakenteet ovat ympäristöystävällisiä.

Tutkimustietoa lämpökaivoista (pdf) »
(copyright Kalliokaivo Oy)

Toimenpidelupa- tai ilmoitus

Lämpökaivon poraus

Lämpökaivo on maa- tai kallioperään porattu, halkaisijaltaan 14 cm:n kokoinen ja 100–300 metriä syvä reikä, jonka kautta kallioon varastoitua lämpöä voidaan kerätä. Rakennamme lämpökaivot aina korkeinta laatuvaatimusta eli Poratekin Normilämpökaivoa noudattaen.

Panostamme lämpökaivojen porauksissa aina siistiin työjälkeen. Voimme kerätä poraushiekan erilliseen säiliöön ja kuljettaa pois työmaalta. Kulkureitit esimerkiksi nurmikolla saamme suojattua levyillä, jottei pihalle jää painaumia.

Lämpökaivon putkitukset

Porauksen yhteydessä kaivoon asennetaan teräksinen suojaputki pintamaan läpi kiinteään kallioon asti. Suojaputken sisälle ja sen ohi kallioon asennamme korroosiovapaan erityisputken jolla estetään pintavesien kulkeutuminen pohjavesiin. Lämmön keräämiseen käytetään muoviputkilenkkiä, jossa kiertää jäätymätön alkoholista valmistettu keruuneste.

Maalämmön keruuputkien lämmönsiirtonesteenä käytämme ainoastaan Altia Oyj:n Naturet-maalämpönestettä. Lämpöä voidaan siirtää molempiin suuntiin – kesällä talon viilennykseen ja talvella lämmitykseen.

Mitoitus, suunnittelu ja asennukset

Kohteen energiantarve ja ominaispiirteet ratkaisevat lämpökaivojen lukumäärän ja syvyyden.

Kaivon sijasta maalämpöä voidaan kerätä myös 1–1,2 metrin syvyyteen maaperään asennettavan putkiston avulla. Kalliokaivo Oy tarjoaa keruupiirin mitoitukset ja asennukset erityyppisiin kohteisiin vankalla ammattitaidolla ja kohteen vaatimusten mukaisesti.

Kysy lisää lämpökaivoista!