Maalämpöpumput

Aurinkoenergiaa omasta maasta | Mynämäki, Turku, Uusikaupunki, Rauma

Maalämpöpumppu on nykyään varsin suosittu lämmitysratkaisu muun muassa kustannustehokkuutensa ja ympäristöystävällisyytensä takia. Maalämpöpumpun lämmitysvoima perustuu maaperään varastoituneeseen, uusiutuvaan aurinkoenergiaan.

Jotta maaperään varastoitunut lämpö saadaan hyödynnettyä lämmityksessä, kallioon porataan 100–300 metrin syvyinen lämpökaivo. Tehtyyn maalämpökaivoon upotetaan putkisto, joka yhdistetään rakennuksen sisällä olevaan maalämpöpumppuun. Kallioon poratun energiakaivon ehdottomia etuja ovat kompakti koko (lämpökaivo ei vaadi paljoa tilaa), maaperän routimattomuus sekä parempi lämmöntuotto putkimetriä kohden.

Toinen keino hyödyntää maalämpöä, on kaivaa maahan noin metrin syvyyteen putkisto, joka liitetään maalämpöpumppuun. Energia kerätään putkistolla vastaavalla tavalla kuin kaivossa. Tämä on hyvä ratkaisu esimerkiksi silloin, kun tontilla ei haluta tehdä porauksia paksun maakerroksen takia, tai peltomaata on lähellä käytettävissä.

Thermia-maalämpöpumput

Kalliokaivo Oy tarjoaa ruotsalaiset korkealuokkaiset Thermia-maalämpöpumput ja niiden asennukset. Niitä voidaan käyttää muun muassa omakotitalojen, rivitalojen, vapaa-ajan asuntojen ja teollisuusrakennusten lämmitykseen ja viilennykseen.

Kun hankit maalämpöpumpun, teet ympäristöystävällisen ja taloudellisen valinnan – jota et kadu. Lämpöpumppu tarjoaa uusiutuvaan energiaan perustuvan ja pitkäikäisen lämmitysratkaisun, joka maksaa itsensä takaisin. Lämpöpumpun myötä voit säästää lämmityskustannuksissa jopa 80 prosenttia.

Lisää lämpöpumpun etuja

  • Helppohoitoinen
  • Mahtuu pieneen tilaan, hiljainen
  • Etäohjauksen mahdollisuus
  • Luotettava ja pitkäikäinen 

 

Lumouduitko lämpöpumpun luomista mahdollisuuksista?

Ota yhteyttä!

Lue yleistä tietoa
maalämmöstä »

Maalämpöpumppu

Tarjoamme ratkaisun
maalämpöpumpun
rahoitukseen!

Lue lisää